Jämför elpriser
och hitta bästa elpris

Gör en gratis elprisjämförelse och räkna ut elpris för din bostad.

Jämför elpriser

Jämför elpris för en billigare elkostnad

Jämför elpris: Ett enkelt sätt att spara pengar på är att få ner kostnaden för sin el. Vårt tips är därför: jämför elpris mellan elbolagen och du kan spara mycket pengar på ett år. Oftast är man inte uppmärksam på sin elkostnad. Man kanske är väldigt aktiv när man ska flytta och jämför elpris och andra kostnader för hemmet. Sedan är det lätt att det bara rullar på. Men bara genom att några minuter på att jämföra elpriser hittar man enkelt det billigaste elpriset och kan på så sätt spara flera tusenlappar per år. Ju större bostad man har desto mer pengar kan man spara på elpriset eftersom man då förbrukar mer kilowattimmar. Är dessutom bostaden eluppvärmd är det ännu viktigare att jämföra elpriser, speciellt innan den kalla vintern.

jämför elpris

Jämför elpris om du inte har valt elbolag än

Många hushåll har inte valt elavtal alls. Om man inte själv väljer något får man automatiskt elbolagens tillsvidareavtal, även kallat anvisningsavtal. Dessa avtal är ofta dyrare, vilket gör det ännu viktigare att du jämför elpris och väljer något som är billigare. Under 2017 var det ungefär 700.000 hushåll som hade anvisningsavtal. Är du en av dom? Är svaret ja? Jämför elpriser direkt för att enkelt minska din elkostnad.

Vad behöver man veta för att jämföra elpriser?

Att jämföra elpris mellan elbolagen är enkelt. Det enda du behöver veta är ditt postnummer, om du vill ha fast eller rörligt elpris, vilken boendeform samt ungefärlig årsförbrukning i kWh/år.

Ungefärlig årsförbrukning i kWh/år

Förbrukningen av el mäts i kWh, kilowattimmar. Årsförbrukningen av el skiljer sig beroende på om du bor i lägenhet eller villa. Är du osäker på hur många kilowattimmar du förbrukar så ligger ett lägenhetshushåll i genomsnitt 12 000 kilowattimmar per år och en villa eller radhus på runt 25 000 kilowattimmar. Självklart varierar det beroende på hur stor lägenhet eller villa man har. Samt vilken uppvärmning och elektriska apparater man använder. Är du osäker kan du även kolla på din senaste elräkning eller kontrollera din elmätare.

Populära elbolag

Fortum 100% fossilfritt. 500 kr i nykundsrabatt. Se ditt pris
Skellefteå Kraft 100% förnybar el.
0 kr i månadsavgift första 6 månaderna.
Se ditt pris
nordic green energy El med prisgaranti Se ditt pris
vattenfall Ett av Europas största elbolag Se ditt pris
eon Energi till nordiska marknaden Se ditt pris
telge energi 100% ren el Se ditt pris
bixia Ägs av sju regionala bolag Se ditt pris
Fixa el Grön el till inköpspris Se ditt pris

Se fler elbolag här >>