Fast elpris
till bäst pris

Hitta billigaste fasta elpriset genom att jämföra.

Jämför elpriser

Fast elpris – det trygga valet

Fast elpris är det trygga valet när du ska välja elavtal. Men det fasta elpriset slipper du toppar och dalar i pris som med rörligt elavtal. Men man ska ändå vara medveten om att det elpriset ändå kommer att variera något varje månad. Detta beror främst på att din elförbrukning är olika beroende på årstid. På vintern förbrukar ett hushåll mer och på sommaren mindre. Dock är elpriset, alltså öre per kilowattimme fast.

fast elpris

Med fast elpris behöver du inte bry dig om hur elbörsen ändras. Du behåller samma pris hela tiden, vilket kan vara en trygghet. Speciellt för dig som har en begränsad ekonomi och vill undvika överraskningar. Fast elpris kan även passa dom som har väldigt hög elförbrukning och där elkostnaden är en stor del av den totala hushållsekonomin. I ett rörligt elavtal kan topparna bli väldigt dyra och komma som en överraskning, då är ett fast avtal tryggare.

Om man väljer fast elpris binder man oftast sitt avtal från 3 månader upp till 10 år. Vanligast är dock max 5 år. Vissa elbolag erbjuder bytesrätt. Med bytesrätt menar att du kan teckna om avtalet om du ser att elpriset sänks under din bindningstiden. Denna tjänst betalas och tecknas oftast vid första fakturan.

Nästan alla elbolag erbjuder avtal med fasta elpriser.

Fördelar med fast elpris

– Trygghet

– Ett pris hela avtalstiden

– Inga prishöjningar

Fast elpris eller rörligt elpris?

Sammanfattningsvis är fast elpris till för dig som vill ha trygghet och vill undvika överraskningar. Men det är inte säkert att det är det billigaste alternativet. Över en längre tid har det visat sig att rörligt elpris är det billigaste alternativet över tid även om månadskostnaden vissa månader är högre. Vill du har samma elpris varje månad ska du välja fast elpris.

Har du svårt att bestämma dig för fast eller rörligt elpris erbjuder fler elbolag en mix. Du betalar du fast pris för hälften av elförbrukningen och ett rörligt elpris för den andra halvan.

nordic green energy El med prisgaranti Se ditt pris
vattenfall Ett av Europas största elbolag Se ditt pris
eon Energi till nordiska marknaden Se ditt pris
telge energi 100% ren el Se ditt pris
bixia Ägs av sju regionala bolag Se ditt pris

Se fler elbolag här >>