Tibber

Info elbolagInga påslag
Info elbolagSmart elbolag

Tibber är ett helt digitalt elbolag som säljer grön el till riktigt låga priser. Hjärtat i bolaget är en app där du enkelt kan hålla koll på din elförbrukning. Dessutom har de ett stort utbud av smarta produkter som gör att du får ännu bättre koll på din elförbrukning. Bolaget beskrivs som svensk-norskt och har även backning av superentreprenören Petter Stordalen. Idag finns Tibber i Sverige och Norge, men man tar sikte på andra delar av världen och räknar med att lanseras i Tyskland inom kort.

Tibber

Håll koll på förbrukningen med Tibber app

Med Tibbers app kan du följa prisutvecklingen på elbörsen och anpassa din elförbrukning efter hur priserna rör sig. Med hjälp av smarta algoritmer kan du i appen se hur fördelningen av din elförbrukning ser ut för just ditt hem. Hur stor andel av strömmen går åt till sådant som alltid står på (kyl, frys m.m.) och hur mycket använder du till lampor, ladda elbilen eller liknande prylar? Enligt uppgifter från Tibber går det att minska elförbrukningen med 10-20% genom att hålla koll på vad som förbrukar mest ström och när. I appen kan du också jämföra din elförbrukning med andra som bor på liknande sätt som du. Du kan även få fram detaljerad statistik för en dag, vecka, månad eller år för att se hur din förbrukning ser ut. Eller om du vill undersöka hur utomhustemperaturen påverkar din förbrukning så går det också. 

Tibbers app finns att ladda ner både för Iphone och Android. Tibbers omdöme när det gäller själva appen ligger högt och snuddar nästan vid toppbetyg. 

Tibber power ups

För dig som är teknikintresserad och vill göra ditt hem mer uppkopplat och allmänt smartare är Tibber en dröm. I deras webbshop finns mängder med teknikprylar att investera i som på olika sätt hjälper dig hålla koll på elförbrukningen, ladda när det är billigast eller på andra sätt styra ditt hem digitalt. 

Tibber erbjuder smarta elkontakter och andra småprylar som gör att du kan se hur mycket el som förbrukas av en viss produkt eller i ett visst eluttag. Men de har också ännu mer kompetenta produkter som gör att du kan spara pengar. En sådan är en smart laddningsstation till din elbil. Genom att ladda bilen när elpriset är som lägst kan du spara pengar. I webbshoppen finns också gott om alternativt för smart belysning och uppvärmning. Det är bara att gå loss och göra hemmet smart på riktigt. 

Tibbers elpris

Tibbers elavtal vänder sig till privatkunder som följer elbörsens pris som uppdateras varje timme. Utöver det rörliga priset betalar du en fast månadskostnad på 39 kronor plus lite pålägg för certifikat och andra avgifter. Tibber redovisar dock inte hur stort påslaget är vilket gör det svårt att jämföra dem prismässigt med andra uppstickare på marknaden som är mer transparenta med sina priser. Rent generellt tycks dock Tibber ligga relativt lågt med sina priser om man tittar på olika jämförelsesajter och läser i diverse forum. Du kan också göra jämförelser med ditt befintliga elbolag direkt på Tibbers sajt som hämtar data och prisuppgifter från Energimarknadsinspektionen. 

Miljömärkt el från lokala leverantörer

Tibbers el kommer från förnybara källor, men den är inte miljömärkt på samma sätt som till exempel hos Greenely. Däremot kan du se direkt i appen var din el kommer ifrån just precis i det ögonblick du använder den. På så sätt blir det möjligt att i, så gott som realtid, se vem som producerar den el du använder. 

Tibbers insats för miljön är också fokuserat på att få ner vår elförbrukning och i sin marknadsföring pratar man ofta om att den grönaste elen är den som inte används. Det är ju bara att instämma och fortsätta hålla koll på hemmets energitjuvar, eller hur? Kanske kan Tibbers app trigga din tävlingsnerv och få hushållets alla medlemmar att få ner elförbrukningen så mycket som möjligt. 

Kundtjänst i appen

En smart funktion i Tibbers app är att du kan chatta med kundtjänsten direkt. Om de mot förmodan inte är tillgängliga får du ett mejl som gör att du kan fortsätta chatta i appen eller hantera konversationen via mejl. 

Sammanfattning

Med sitt fokus på minskad elförbrukning och riktigt låga priser är Tibber en självklar uppstickare på elmarknaden. De utmanar helt klart de traditionella elbolagen med sin affärsmodell. Appen är ju självklart en viktig del av Tibbers erbjudande och med goda omdömen på Appstore och Google play känns det som om Tibber har hittat nyckeln till vad som kan bli framtidens melodi för elbolagen. Att de dessutom kryddar erbjudandet med teknikprylar som gör hemmet smartare samtidigt som det förbrukar mindre el är ju en riktig fullträff. Speciellt för dig som älskar teknik. När det gäller prismodellen finns dock lite att önska för hur Tibber redovisar sina påslag på det rörliga elpriset. Som du kanske förstått har Tibber inte heller något fastprisavtal.