Elavtal student

Hitta elavtal för student med studentrabatt

Genom att skaffa ett elvatal för student kan du spara pengar. Men elavtal är det sista man vill tänka på som student. Men det finns pengar att spara om man gör rätt val. Låt inte plånboken spela en avgörande roll i valet av energibolag. Det billigaste bolaget är inte nödvändigtvis det bästa.

Jämför elavtal student

Elavtal student

Som student är det alltid mycket att tänka på tentaplugg, nudellager och räkningar. Livet är för kort för att tänka på elräkningar. Elräkningen utgör en förhållandevis liten utgiftspost i hushållsbudgeten. Om du bor i lägenhet kostar hushållselen ungefär 250 kr – 300 kr per månad. Men det betyder inte att det inte finns pengar att spara. Som student kan du oftast spara ännu mer.

Studentrabatt elavtal

Många elbolag erbjuder studentrabatt på elavtal. Det enda du behöver göra är att visa upp ett giltigt mecenatkort eller visa att du är en pågående student på ditt lärosäte.

Tänk på att det enskilda elbolag kan ha egna villkor gällande vem som kan få studentrabatt.

Genom att använda internets många jämförelsetjänster för elbolag slipper du surfa runt bland Sveriges alla elleverantörer för att hitta det lägsta priset. I detta exempel utgår vi från sajten Elskling.se. Elskling hjälper hundratals elkunder att byta elavtal varje år. Det enda du behöver göra för att få reda på om du betalar för mycket för din hushållsel är att ange ditt postnummer.

Studentrabatten visas oftast inte direkt på sajten utan du måste klicka dig vidare till det specifika elbolaget för att läsa mer om eventuella rabatter. Du klickar dig enkelt vidare via Elsklings sajt.

Är billiga elbolag bra?

Priset inte är allt. Det finns en orsak till att ett elbolag hämnar högst upp i träfflistan över billiga elbolag. Läs på om elbolaget innan du bestämmer dig. Läs recensioner och kundkommentarer.

Består kommentarerna mest av klagomål och missnöje bör du leta efter andra elbolag.

Allt kan inte mätas i pengar. Gillar du ett aktivt miljöarbete? Vill du att elbolaget ska leverera el från förnyelsebara källor? El från förnyelsebara källor kostar oftast lite mer men grön el gör gott för naturen. Använd konsumentindex som en referenspunkt för ditt val av elbolag. Ju högre index desto bättre anser elbolagets kunder att företaget uppfyller kundernas förväntningar. Därför ska du aldrig låta tjockleken på din plånbok vara avgörande. Använd din ekonomiska budget som en referensram men väg även in ytterligare faktorer innan du bestämmer dig.

Studentrabatt elavtal