Elbolag Stockholm

Stockholm kryllar av elbolag. Välj rätt elleverantör till ditt hushåll.

Elbolag i Stockholm

Elektriciteten kom tidigt till Stockholm. Redan 1877 gjordes försök med båglampor. Elektriciteten har kommit långt på 140 år och elmarknaden har kommit ännu längre. Nu kan du byta elbolag med ett knapptryck och du kan handla el till så nära inköpspris som möjligt. Stockholm kryllar av elbolag. Men det är viktigt att du inte väljer första bästa aktör. Du måste göra en oberoende jämförelse av elbolag Stockholm för att verkligen förvissa dig om att du får ett så bra pris som möjligt.

Stockholmarna har badat i ljus under flera århundraden. Redan 1877 gjordes försök med båglampor i Stockholm. Det första kommunala elbolaget i Stockholm kunde leverera el med start år 1892.
Gissningsvis var det mycket svårare att byta elbolag på 1800-talet än vad det är idag. Nuförtiden kan du byta elbolag med ett knapptryck. Allt du behöver göra är att surfa in på en jämförelsesida för elbolag. Du kan förstås även ringa till Stockholms energibolag, men det tar längre tid.

Elbolag Stockholm

Elbolag i Stockholm

Stockholms elbolag

Stockholm och Storstockholm är en attraktiv region ur elsynpunkt. Det innebär att området vimlar av elbolag, allt från små lokala elbolag till stora statliga aktörer. Trots detta är elpriserna i Stockholm dyrare än i resten av landet. Det har visserligen inte att göra med konkurrensen utan med regionens totala energiförbrukning och elnätets förmåga att leverera el. Stockholms elbolag har dock ett av regionens lägsta elpriser.

Stockholm tillhör elområde SE3 – Stockholm och nätägarna i Stockholmsområdet är: EON, Ellevio, Vattenfall och Nacka Energi.

Jämför elleverantörer i Stockholm

Låt inte säljknepen fånga dig. Det är viktigt att du gör oberoende jämförelser via jämförelsesajter eller via statliga upplysningssajter. Du måste även jämföra priser ofta för att förvissa dig om att du verkligen har det bästa elavtalet. Elpriserna förändras ofta och priserna för elleverantör Stockholm kan variera stort från ett kvartal till ett annat.