Laddning och elektriska laddare för alla elfordon

Laddare elfordon

En laddbox, eller en elbilsladdare, är en specifik typ av laddstation som placeras antingen hemma eller på jobbet för att ladda elbilar eller laddhybrider. Det har många fördelar jämfört med att använda ett vanligt vägguttag för att ladda ditt fordon:

Snabbhet

Istället för att ansluta till ett standarduttag och vänta i timmar, har dessa laddare förmågan att injicera ström i din bil i mycket snabbare takt. En vanlig 11 kW laddbox från tex har förmågan att ladda ett elfordon utrustat med ett 50 kWh batteri från 0 % till 80 % inom intervallet 3-4 timmar – i motsats till de potentiella 10-15 timmar det kan ta via vanligt uttag.

Säker laddning

Laddboxar garanterar inte bara säkerheten utan utesluter också all möjlighet till överhettning – därför kan ingen kortslutning eller andra elektriska missöden inträffa. Deras design inkluderar skyddsåtgärder som ett automatiskt avstängningssystem som avslutar laddningen när oegentligheter upptäcks.

Laddbox hemma

Det är inte längre ett krångel att hitta en offentlig laddstation bara så att du kan ladda upp din elbil. Du kommer att kunna ladda den när du vill utan att behöva spendera extra ören för elen.

Kostnadseffektivitet

Kostnaden för att ladda vid en allmän laddstation kan ibland bli dyrare jämfört med när du laddar med din laddbox hemma. Elpriset är vanligtvis lägre när det laddas hemma i motsats till vad man skulle betala när man använder tjänster som tillhandahålls av en allmän station.

Fördelar för miljön, elbilar – ett mer miljömedvetet alternativ jämfört med bensin- eller dieselbilar. För att minska ditt koldioxidavtryck ännu mer, överväg att ladda din elbil med en låda som drivs av förnybar energi.

Vilken typ av laddbox behöver jag?

Typen av laddbox beror på flera faktorer som typ av elbil: Olika elbilar har olika krav på laddning. Se din bils manual för att ta reda på vilken typ av laddning som är lämplig för din bil. Det finns flera bra exempel på laddboxkillarna.se

Se till att ditt hem har tillräckligt med ström för en laddstationsinstallation – sök hjälp från en elektriker för att kontrollera tillgången på ström. Laddstationer kommer till varierande priser: välj en som passar dina behov och budget därefter. Med hänsyn till alla faktorer kommer du att hitta en lämplig laddbox för dig.