Telge energi

Info elbolag3 mån fri fast avgift
Info elbolagEl från förnybara källor

Telge Energi är ett kommunalt elbolag som med en genuin satsning på hållbarhet och bra prisnivåer. De placerar sig på topp fem när det gäller nöjdast kunder 2020. Bolaget har sålt el från förnybara källor sedan 2008 och har dessutom genomfört en rad projekt för hållbar utveckling tillsammans med bland andra WWF. De beskriver sig själva som David som slåss mot Goliat och menar att de hela tiden stått på den lille konsumentens sida. 

telge energi

Telge Energi elpriser

Elpriserna hos Telge Energi ligger bland tio i topp när det gäller de billigaste avtalen för rörliga elpriser. Det kan också vara värt att tänka på att all el från Telge Energi är märkt med Bra miljöval (läs mer nedan). 

Telge energi erbjuder en rad olika elavtal. Självklart finns det rörligt avtal som följer prisutvecklingen på elbörsen och fasta avtal som ger dig samma pris per kWh året runt. Men bolaget har också ett prisavtal som kallas “vinteravtal” som är en blandning mellan rörligt och fast avtal. Det innebär att du under vintermånaderna (december – mars) har fast elpris och under sommaren får du då rörligt elpris. Det kan ju passa dig som har lite högre förbrukning eller som är orolig för pristoppar under vinterhalvåret. 

Bra miljöval och hållbarhetsarbete

Grön el eller andra miljöbegrepp har blivit standard i elbranschen. Men vad betyder det egentligen? Den frågan ställde sig även Telge Energi och fastnade för miljömärkningen Bra miljöval från Naturskyddsföreningen. El som har den märkningen kommer från förnybara källor och uppfyller några av världens hårdaste miljökrav. För varje förbrukad kilowattimme avsätts också pengar i en fond som används för investeringar i biologisk mångfald och energieffektivisering. Du kan även se på fakturan vilka källor just din el kommer från. 

Telge Energi omdöme

För att ge Telge Energi ett omdöme när det gäller kundnöjdhet får vi titta på Svenskt kvalitetsindex mätning bland svensk elbolag för 2020. Där hamnar Telge energi på en femteplats med 72,4 av 100 (för privatkunder). Bland företagskunderna får Telge Energi ett betyg på 68,8 och hamnar på en tiondeplats. På båda listorna ligger bolaget över genomsnittet för branschen. 

På hemsidan har de en chattsupport (som heter Hållbert) och telefonsupport på kontorstider som kan guida dig genom de olika elavtalen. 

Erbjudande till nya kunder

Som alla elbolag vill ju Telge Energi ha nya kunder. Och som ny kund kan det vara bra att se till att du får del av de erbjudanden som finns just nu. I skrivande stund kan du bland annat slippa månadsavgiften i ett helt år om du tecknar ett nykundsavtal via Telge Energis hemsida.
Om du redan är kund hos Telge Energi kan du också få ner din kostnad genom att värva dina kompisar eller familj som kunder. Du får 400 kr för varje kund du värvar och den du värvar får också 400 kr i vänskapsrabatt. Det blir ju ekonomiskt bra både för dig och den du värvar.

Bra verktyg för solceller

Telge Energi har också mycket kunskap och information om solceller på sin webbplats. Här kan du snabbt få en indikation på hur mycket pengar du skulle kunna spara genom att täcka taket med en solcellsanläggning. Beräkningarna som görs är hyfsat detaljerade, men det kan vara viktigt att komma ihåg att de bör ses som en fingervisning snarare än ett facit över din besparing. Som ägare till en solcellsanläggning kan du också sälja din el tillbaka till elnätet och på så sätt bli en mikroproducent vilket gör att du sparar ännu mer på din egen förbrukningskostnad.

Att byta till Telge Energi

Att flytta sitt elavtal till Telge Energi är smidigt. Du fyller i dina uppgifter på deras hemsida och väljer vilken typ av avtal du vill ha. Sedan beställer du och får hjälp med hela flytten. Vill du hellre beställa via telefon går det också bra så klart. 

Sammanfattning

Det sammantagna omdömet om Telge Energi överlåter vi till dig själv att göra. Bolaget har en tydlig miljö- och hållbarhetsprofil och har sedan mer än tio år tillbaka fokuserat på el från förnybara källor. All el de säljer är märkt med Bra miljöval som är Naturskyddsföreningens miljömärkning som är en av världens hårdaste miljömärkningar. Med det som grund kan vi lägga till att Telge Energis kunder verkar relativt nöjda med sin leverantör eftersom bolaget hamnar på topp fem-listan i SKI:s årliga undersökning av kundnöjdheten i energibranschen. Prisnivån är inte den absolut lägsta men Telge Energis rörliga priser står sig ganska väl mot de billigaste i skrivande stund. 

Ett spännande upplägg när det gäller elpriser är att de erbjuder ett avtal som är en blandning av fast och rörligt pris. Liknande upplägg finns så klart hos andra leverantörer men med ett “Vinteravtal” hos Telge Energi kan du får det bästa av två världar – rörligt pris på sommaren och fast pris på vintern.