Göta energi

Info elbolag500 kr rabatt på elen
Info elbolagPrisgaranti & ingen bindningstid

Elbolaget Göta energi

Göta Energi är ett stort litet elbolag med säte i Göteborg. I folkmun även kallat Göta el. Företaget har drygt 70 anställda och har haft många ägare genom åren, men sedan 2017 ägs Göta Energi av Fortum.

Elbolaget är Sveriges största utmanare för dig som gillar billig el. Av de elkonsumenter som prioriterar ett lågt pris väljer många att vara kund hos Göta Energi och har fått goda omdömen för det. Elbolaget har vunnit pris för både bäste kundservice och bästa kommunikationsarbete. Företagets privatkunder kan välja rörliga avtal, mixade avtal eller bundna 18 månaders elavtal.

Elbolaget har drygt 70 anställda och har sin bas i Göteborg. Vid bildandet var de en fristående aktör men ägs sedan 2017 av Fortum. De specialiserar sig på försäljning av elektricitet mot privat- och företagskunder.

Historia

Elbolaget grundades 2005 ur en sammanslagning av två andra elbolag, Brukskraft AB och Västringen Energi AB. Göta Energi ägdes under många år av Öresundskraft AB och Hafslund ASA men köptes upp av Öresundskraft AB 2007. Bolaget köptes tillbaka av Hafslund ASA 2010 för att sedan köpas upp av Fortum 2017.

Göta energi

Elavtal

Göta Energi erbjuder tre olika avtalsformer, utöver det anvisade avtalet. Elkunder kan antingen teckna ett rörligt avtal som grundar sig på elmarknadens spotpris, ett mixavtal som ger ett lägre elpris över vintern och ett rörligt elpris över sommaren eller ett bundet elavtal över 18 månader.

Fasta elavtal passar kunder som inte vill ta särskilt höga risker med sitt elavtal. Det rörliga avtalet passar dem som har en god ekonomi som tillåter högre utgifter när elpriserna tillfälligt spikar på elmarknaden.

Göta energi omdöme

Göta Energi tillhör de svenska elbolag som vänder sig till prismedvetna kunder. De har goda omdömen som Sveriges största utmanare av höga elpriser. Om du väljer Göta Energi kan du vara säker på att du får de lägsta elpriserna som marknaden har att erbjuda.

Men det är inte bara låga priser som gjort elbolaget populärt. De har vunnit ”kundservice-SM” och kan därför titulera sig som en prisvinnande kundervice. Vidare har elbolaget prisats för sitt kommunikationsarbete eftersom de brinner för nöjda kunder och gör allt för att du ska bli nöjd med ditt elavtal.

Hos Göta Energi får du alltid:

  • Prisgaranti
  • Snabb och prisbelönt service
  • Hjälp att byta elavtal och fria byten av rörliga elavtal
Göta energi elavtal omdöme